Nynke Jongerencoach

Nynke Brunink

Vertel je eigen verhaal.

Hoe werkt het?

Vind je het als ouder of als kind fijn om je verhaal te delen, te spiegelen of te reflecteren? Je bent van harte welkom! Ik ben opgeleid om met verschillende coachmethodes te werken. Samen zullen we bespreken wat er het beste bij jou of jullie kind past.

Begeleiding bij relatieproblemen en/of echtscheiding

Relatieproblemen blijven voor een kind nooit onopgemerkt. De sfeer in huis is anders, misschien wordt er meer ruzie gemaakt of vallen er juist ijzige stiltes. Als de harmonie is verstoord, is dit voor een kind voelbaar.

Een relatiebreuk van ouders heeft onherroepelijk gevolgen voor een kind. Welke dit zijn, wordt vaak pas jaren later duidelijk. Soms pas als iemand volwassen is. Kinderen zijn vanuit hun diepste binnen loyaal naar hun ouders. Naar beide ouders welteverstaan. Je blijft altijd het kind van je ouders.
Tijdens en na een scheiding verandert er veel voor kinderen. Een ander huis, een andere kamer, andere regels, soms een andere school of de komst van een stiefouder, stiefbroertjes en of zusjes. En als ouder, heb je je handen vol aan jezelf.
Een kind moet wennen aan het moeten schakelen tussen 2 huizen. Het kan in de nieuw ontstane gezinnen lastig zijn om in te schatten hoe je je als kind op moet stellen.

De signalen die een kind geeft bij relatieproblemen van ouders, of tijdens en na een echtscheiding hebben overeenkomsten.
Een kind is geneigd om zijn ouders te behoeden voor zijn eigen verdriet. Om te zorgen voor zijn ouders. Dat verdriet is vaak wel zichtbaar, maar wellicht niet direct herkenbaar.

Deze signalen verschillen per leeftijd. Bij jongere kinderen, kan het zijn dat je kind ineens weer gaat bedplassen. Of veel moeite heeft met afscheid nemen. Misschien na schooltijd alleen maar thuis wil spelen, of juist altijd bij vriendjes.

De categorie “tieners” is lastig. Stemmingswisselingen, concentratieproblemen, onzekerheden, grenzen opzoeken. Wat hoort er bij verdriet en wat bij het ontwikkelen van je eigen identiteit.

En dan de jongeren vanaf een jaar of 18. Waarvan vaak al wordt gedacht, dat zij wel zullen “komen” met hun verdriet en onzekerheden. Deze groep is het wellicht het meest ingewikkeld. Zij zijn zelf net volwassen, maar worden in hun “kind zijn”, hard geraakt.

Vaak ben je al geholpen door je eigen verhaal te vertellen. Aan iemand die je gevoelens erkent en zonder oordeel naar je luistert. Je een beetje de weg wijst en helpt op je eigen pad.