Nynke Jongerencoach

Nynke Brunink

Contact herstellen

Voor ouders & opvoeders

Herkent u ook het gevoel dat u niks goed kan doen. Alle vormen van communicatie eindigen in een heftige discussie of ruzie. Of heeft u juist wel het gevoel dat u het goed doet, maar uw zoon of dochter daar geen enkele boodschap aan heeft? Dat u de grip en daarmee het contact verliest?

Omgaan met opgroeiende jongeren

Opgroeiende jongeren zijn vaak erg bezig met zichzelf en hebben daarmee weinig begrip voor u als ouder of opvoeder. U heeft de hekjes keurig uit gezet, hem of haar genoeg ruimte geboden. Toch springen ze er iedere keer overheen. Zelfs als u ze iets verder uit elkaar heeft gezet. In zekere zin doen ze dit niet altijd met opzet. Hoe houd je je kind nu binnen die “veilige” hekjes en krijgen ze wel de mogelijkheid om een eigen identiteit te ontwikkelen. Want dat is het enige en juiste wat een opgroeiend kind graag wil. Zelfstandigheid en een eigen identiteit. Bij deze ontwikkeling van zelfstandigheid, hoort loslaten en losmaken. U kunt heel goed betrokken blijven en uw kind toch loslaten. Maak geen verwijten als; “met jou vallen geen afspraken te maken”. Maar zeg; “ik maak me zorgen om je als je zo laat thuis komt”. Daarmee stimuleer je het verantwoordelijkheidsgevoel. En blijf je uit de verwijtende sfeer. Oh en verwacht van je opgroeiende kind geen “dankbaarheid”. Dat scheelt enorm!

Een tiener maakt veel veranderingen door, zowel mentaal als lichamelijk verandert er van alles. Dit kan veel onzekerheden met zich mee brengen. Naast deze ontwikkelingen wordt er van alles van ze verwacht. Dit kan zich uiten in bepaald gedrag wat u in eerste instantie niet herkent. Door onder andere systemisch te werken, worden sommige gedragingen helder. Het is aannemelijk dat u als ouder ook wordt gevraagd om deel te nemen aan deze gesprekken en u wordt gevraagd ook eens naar binnen te kijken. Dit is altijd in overleg met het kind.

  • Systemisch werken
  • Positieve beïnvloeding
  • Herkennen en doorbreken van gedragspatronen
  • Het puberende brein
  • Verschillende coachmodellen en vaardigheden
  • Ontwikkelingen in gezinnen, echtscheidingen en samengestelde gezinnen
  • Ontdekken van je werkelijke identiteit
  • Persoonlijk leiderschap en sociaal emotionele ontwikkeling
  • Mindfulness voor jongeren
  • Geweldloze communicatie en omgaan met de generatie Einstein.

Opgeleid in de volgende onderwerpen

Samenwerking met andere professionals

Relatiecoach

Hebben jullie als ouders en/of opvoeders regelmatig conflicten, loopt jullie relatie niet zoals jullie graag zouden willen en zijn jullie elkaar door de waan van de dag kwijt geraakt? Vaak heeft dat z’n weerslag op jullie kinderen. Alleen daarom al is het belangrijk om hulp in te roepen, afgestemd op hetgeen er bij jullie speelt. Relatietherapeut Ria Keuker kan jullie op een zorgvuldige en persoonlijke wijze begeleiden zodat jullie weer samen verder kunnen.
Kijk voor meer informatie op haar website; www.coachingkeuker.nl

Foto Ria

Scheidingsadviseur & Mediator

Het kan ook voorkomen dat partners toch besluiten de relatie te verbreken. Juist dan is het belangrijk om goede afspraken met elkaar te maken, zowel voor de nabije als de verre toekomst. Scheidingsbemiddelaar Lisanne Faasse kan jullie daarbij op een zorgvuldige wijze begeleiden. Jullie persoonlijke situatie is het uitgangspunt, er worden afspraken gemaakt waar jullie allebei achter staan. Dat geeft namelijk rust, vertrouwen en duidelijkheid voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op haar website; www.nieuwefaasse.nl

foto Lisanne